skip to Main Content
Welkom bij The Meat Room. Bel ons via 058 845 9673

Passion and drive

Onze 5 principes vormen de basis van ons concept. Welkom bij The Meat Room. Onze missie? Het lekkerste vlees van Leeuwarden serveren.

Let’s meat! Wij, Martijn van der Meulen en Anna Urbanowicz, delen niet alleen ons leven samen, maar ook onze liefde voor lekker eten en koken. Met samen 30 jaar horecaervaring en de ambitie om eigen baas te zijn openden we in 2022 The Meat Room. Onze missie? Het lekkerste vlees van Leeuwarden serveren, betaalbaar, dichtbij ons verhaal en dichtbij onze passie.

The Meat Room is een relaxed restaurant met een verrassend concept in hartje Leeuwarden. Alles wat je bij ons eet en drinkt is zorgvuldig geselecteerd bij de beste leveranciers, zodat je zowel voor je diner, lunch, maar ook gewoon voor een drankje, bij ons met een gerust hart terecht kan! En hou je niet van vlees, dan is er geen man overboord: The Meat Room serveert ook vis- en vegetarische gerechten.

A taste for the best

Geen poespas, laten zien waar het echt om draait, niet teveel details, alleen dat wat echt noodzakelijk is: het beste vlees en dagverse vis van de beste kwaliteit. Dat vinden we niet meer dan normaal.

Bijzonder trots zijn wij op ons dry aged vlees, geselecteerd uit de allerbeste vleesrassen, omgetoverd tot ware delicatessen door de kracht van het vuur van onze Josper-grill, dé Rolls Royce onder de houtskoolgrills.

Dry aged

Een ware eyecatcher is het! Onze dry aged vitrinekast, waarin in een temperatuurgecontroleerde ontvochtigde omgeving, zichtbaar voor onze gasten grote stukken vlees rijpen. Zo’n proces duurt verschillende? weken. In de rijpkasten vinden langzame chemische en enzymatische veranderingen plaats, daar gebeurt de magie.

Net als met wijn, kaas en whiskey wordt vlees echt beter als het voldoende tijd krijgt om te rijpen. Hoe langer het vlees er hangt, hoe intenser, smakelijker en malser het wordt. Kiezen voor dry aged vlees betekent kiezen voor onovertroffen kwaliteit op je bord.

Our beef story

Ons vlees is niet zomaar vlees, maar topkwaliteit, zoals vlees van maisgevoerde Black Angus runderen van de Creekstone Farms. Zo’n beetje het beste wat de wereld te bieden heeft op gebied van rundvlees. Het heeft een malse structuur en een zacht zoete smaak van het maisdieet dat de runderen krijgen. Het vlees is mooi gemarmerd met zachte vetten die smelten tijdens het bereiden.

Of kies voor het vlees van een Holstein rund van eigen bodem. Haar vlees is dieprood, uiterst smaakvol en botermals. Een duurzame keuze bovendien, omdat deze koeien ons zowel melk als vlees geven.

Service with a smile

Uit eten gaan is meer dan alleen lunchen of dineren. Het gaat om de beleving en gastvrijheid is daar een belangrijk onderdeel van. Wij werken vanuit een simpele filosofie: iedereen gaat blij de deur uit, zowel gast als personeel. Die glimlach, dat ene stapje meer of dat kleine beetje extra aandacht, dat hoort erbij wat ons betreft.

Van een met zorg en liefde opgemaakt bord tot ons chique moderne interieur, alles moet kloppen om een ontspannen en gezellige sfeer te creëren. Ook op ons terras is het goed vertoeven.

Word je al enthousiast? Wacht dan niet langer en reserveer je tafel of bekijk de menukaart.

Back To Top